Εφιάλτης τα παιδικά ατυχήματα


Τα παιδικά ατυχήματα είναι ο εφιάλτης του κάθε γονιού. Σε κάθε πονεμένη αντίδραση του παιδιού  οι περισσότεροι αναστατώνονται καθώς...
απο το μυαλό τους περνούν τις περισσότερες φορές τα χειρότερα. Φυσικά τα παιδικά ατυχήματα όμως σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποφευχθούν αρκεί να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις και να εξαλείψετε τους εν δυνάμει κινδύνους.
Πηγή : τρομακτικό

Καταρχήν σημαντικό είναι να αποφύγετε κάθε αντικείμενο που θα μπορούσε να διευκολύνει το παιδί να βρεθεί σε παράθυρο, μπαλκόνι ή ακόμη σε έπιπλα με βαριά αντικείμενα. Επίσης αποσύρετε έπιπλα και αντικείμενα , που κινδυνεύουν να πέσουν με το πέρασμα του παιδιού ενώ σιγουρευτείτε ότι η τηλεόραση ή ο  ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που να μη μπορει να ανατραπούν. Σημαντικό είναι επίσης να μη γλιστράνε τα πατώματα. Αν χυθεί κάποιο υγρό στο πάτωμα, σκουπίστε το αμέσως. Σημαντικό είναι να βάλετε καλύμματα στις αιχμηρές γωνίες των επίπλων, έτσι ώστε τα πιθανά χτυπήματα να είναι λιγότερο επικίνδυνα.

Αν υπάρχει σκάλα στο σπίτι, στα πλατύσκαλα  θα πρέπει να τοποθετηθούν πόρτες ασφαλείας.Επίσης ελέγξτε τα  κενά στα κάγκελα της σκάλας ή της βεράντας. Σιγουρευτείτε ότι το  παιδί δεν μπορεί να σκαρφαλώσει ή να περάσει το κεφάλι και το σώμα του ανάμεσα.

Στους χώρους που βρίσκεται το παιδί δεν θα πρέπει να υπάρχουν καλώδια γιατι το παιδί κινδυνεύει το παιδί να τυλιχτεί με κάποιο. Δεν θα πρέπει επίσης να αφήνετε  τα σπασμένα παιχνίδια και τα κομμάτια τους και να αποσύρετε κάθε μικρό παιχνίδι ή αντικείμενο, που είναι επικίνδυνο εάν το βάλει στο στόμα.Παράλληλα,τοποθετήστε στις πόρτες μηχανισμούς, που τις εμποδίζουν να κλείσουν ερμητικά, προκειμένου να τα προστατεύσετε από τραυματισμούς και κατάγματα

Όλες οι πρίζες στο σπίτι θα πρέπει να είναι σκεπασμένες με ειδικό προστατευτικό κάλυμμα και οι  ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να είναι μακριά από νερό και οι λάμπες και τα φωτιστικά πρέπει να βρίσκονται ψηλά, για να μην τα πιάνει το παιδί.Επίσης, καλό είναι όσο το παιδί είναι μικρό να μη χρησιμοποιείτε στο τραπέζι τραπεζομάντιλα, γιατί μπορεί να τα τραβήξει, φέρνοντας κάτω ό,τι υπάρχει πάνω στο τραπέζι.

Κλειδώστε τα αιχμηρά αντικείμενα (μαχαιροπίρουνα, ψαλίδια) ή εργαλεία (κατσαβίδια, σφυριά), καθώς επίσης και υλικά ραπτικής, καλλυντικά, αρώματα, προϊόντα αποτρίχωσης, ξυραφάκια, απορρυπαντικά και κάθε είδους προϊόντα καθαριότητας και φυσικά τα φάρμακα. Τέλος οι πλαστικές σακούλες πρεπει να είναι  μακριά από το παιδί.

Σχόλια