Πώς να κάνω οικονομία στο ρεύμα σπίτι..

Πηγή :besttips

Πώς να κάνω οικονομία στο ρεύμα σπίτι..Πρακτικές συμβουλές για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, περιορίζοντας ενεργειακές σπατάλες κι έξοδα.

Για να μειώσετε την απώλεια θερμότητας, σφραγίστε ενδεχόμενες χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα, επιλέξτε αεροστεγή κουφώματα και τοποθετήστε aerostop στην εξώπορτα. Εντοπίστε την πηγή των ρευμάτων μέσα στο σπίτι, κλείστε την πεταλούδα της καμινάδας όταν δε χρησιμοποιείτε το τζάκι και περιορίστε ανοίγματα από το φωταγωγό ή από τρύπες καλωδίων.
Ο αερισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος: προγραμματίστε καθημερινά έναν ολιγόλεπτο αερισμό με όλα τα παράθυρα ανοιχτά, δημιουργώντας ένα σύντομο, ισχυρό ρεύμα αέρα. Στη συνέχεια, κλείστε τα παράθυρα, αφήνοντας ανοιχτές τις κουρτίνες για να εκμεταλλευτείτε τη θερμότητα από τον ήλιο. Το βράδυ, σφραγίστε τα παντζούρια και τραβήξτε τις κουρτίνες. Για να αυξήσετε την θερμική μόνωση της κουρτίνας, επιλέξτε βαρύ, φοδραρισμένο ύφασμα για το χειμώνα και τοποθετήστε τη όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παράθυρο, καλύπτοντας μια περιοχή τουλάχιστον 15-20 εκ. μεγαλύτερη από το παράθυρο.
Χρησιμοποιήστε θερμά χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και τις αποχρώσεις τους) σε ριχτάρια, κουβέρτες, τραπεζομάντηλα και καλύμματα για τα έπιπλα. Καλύψτε τους κρύους τοίχους με υφασμάτινες μπάντες που θα ενισχύσουν τη ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Εμπλουτίστε το χώρο με κεριά και φωτιστικά δαπέδου με οικολογικούς λαμπτήρες.

Σχόλια