ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟΤΟ ;


Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το πιοτό παντού  – στο σπίτι, στα εστιατόρια, στις οικογενειακές εκδηλώσεις και στην τηλεόραση – κι έτσι φυσικά έχουν περιέργεια για το οινόπνευμα και για τον τρόπο που το αλκοόλ επηρεάζει τους ανθρώπους. Πρέπει πάντα να απαντάτε  στις ερωτήσεις του παιδιού σας ειλικρινά αλλά πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι να προκαλέσετε εσείς  οι  ίδιοι συζητήσεις σχετικές με το αλκοόλ.
Κάποιοι γονείς λένε ότι επειδή το οινόπνευμα είναι μια νόμιμη ουσία, τους είναι δύσκολο να το θεωρήσουν επικίνδυνο. Άλλοι γονείς λένε ότι το βρίσκουν δύσκολο να μιλήσουν για το αλκοόλ επειδή πίνουν οι ίδιοι. Ωστόσο το οινόπνευμα είναι η ουσία που χρησιμοποιείται συχνότερα από τους νέους και οι συνέπειες της χρήσης του, μπορούν να είναι βλαβερές για το παιδί σας  από πολλές απόψεις.
Πηγή :Νηφάλιοι
Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να αρχίσετε να συζητάτε με το παιδί σας για το πιοτό. Μερικά παιδιά αρχίζουν τις ερωτήσεις στην ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών. Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος να αναβάλουν τη συζήτηση μέχρι τη στιγμή που το παιδί τους θα έχει αρχίσει να πίνει. Αλλά εάν αφουγκράζεστε το παιδί σας και ανταποκρίνεστε με ευαισθησία στα θέματα που βάζει, μπορεί να είστε σε θέση να βοηθήσετε ώστε να προληφθούν προβλήματα που τυχόν εμφανιστούν αργότερα.
Το NCADD έχει κυκλοφορήσει το «Τι θα έπρεπε να πω στο παιδί μου για το πιοτό;» το οποίο περιλαμβάνει ένα βίντεο και ένα φυλλάδιο για τους γονείς. (Είναι επίσης διαθέσιμος για χρήση από ομάδες γονέων ένας επεξηγηματικός οδηγός).
Με αφηγήτρια τη βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιό Μέρυλ Στρηπ το «Τι θα έπρεπε να πω στο παιδί μου για το πιοτό;» προσφέρει στους θεατές γενικές συμβουλές προς τους γονείς αλλά επίσης τους συστήνει και πώς να συζητήσουν με το παιδιά τους το ζήτημα του αλκοόλ. Ηθοποιοί που αποδίδουν μια σειρά οικογενειακών καταστάσεων και προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά, καθιστούν αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες προσιτές σε γονείς που χρειάζονται κάτι σαν εισαγωγή σε ένα συχνά δύσκολο για συζήτηση θέμα.

Copyright NCADD – email: national@ncadd.org Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   http:www.ncadd.org
Για τη μετάφραση και πληροφορίες για τον αλκοολισμό «ΝΗΦΑΛΙΟΙ Μ.Κ.Ο.»
210 6852660 - email: nifalioi@otenet.gr

Σχόλια