Έτσι θα σταματήσει το παιδί σας την γκρίνια!



Η γκρίνια λένε ότι είναι κληρονομική! Πόσες φορές έχει τύχει να λένε οι μαμάδες στα παιδιά τους: «Πω πω αυτήν την γκρίνια να μην είχες. Ίδιος με τον πατέρα σου»...

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί σε έρευνες, το σίγουρο είναι ότι ένα παιδί που είναι γκρινιάρικο δημιουργεί προβλήματα τόσο στο σχολείο όσο και μέσα στο σπίτι. Δεν χαίρεται με τίποτα, είναι κλεισμένο στον εαυτό του και προσπαθεί να βρει τρόπους να τραβήξει την προσοχή. Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά tips όπου το μικρό σας γκρινιάρικο παιδάκι θα σταματήσει να γκρινιάζει μέσα σε μία εβδομάδα!
Πηγή Τρομακτικό


• Υπάρχουν πολλά παιδικά βιβλία για όλες τις ηλικίες στα βιβλιοπωλεία με θέμα την γκρίνια. Μπορείτε να του διαβάσετε ένα κάθε μέρα λίγο πριν πάει για ύπνο.

• Αν σας ζητάει να φάει με γκρίνια, να γυρίζετε με χαμόγελο και να του λέτε ότι ευχαρίστως θα του φτιάξετε κάτι να φάει αρκεί να το ζητήσει με όμορφο τρόπο.

• Το χιούμορ λειτουργεί ακόμη και σε αυτές τις καταστάσεις. Αν ζητάει κάτι με γκρίνια, κλείστε τα αυτιά σας χαριτολογώντας! «Ξέρω ότι θέλεις να μου ζητήσεις κάτι, αλλά τα αυτιά μου δεν μπορούν να το ακούσουν».

• Μην κάνετε το λάθος να του φωνάξετε ή να το μαλώσετε. Θα γίνει χειρότερη η κατάσταση.

• Συνεχίστε να κάνετε ό,τι κάνατε χωρίς να του δώσετε σημασία. Στην συνέχεια εξηγήστε του ότι τα καλά παιδιά δεν γκρινιάζουν και ότι αν συνεχίζει να γκρινιάζει το μόνο που θα καταφέρει είναι να μην του δίνετε σημασία

Σχόλια