Μαθητές αυτοτραυματίζονται μέσω διαδικτύου



Του Γιώργου Ροδάκογλου
Περισσότερα από 1000 παιδιά που έπεσαν θύματα διεστραμμένων χρηστών του διαδικτύου,σώθηκαν από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος...

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά αυτοτραυματίζονταν μετά από παρότρυνση των συνομιλητών τους. Ο προϊστάμενος της της Δίωξης Ηλετρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο βράβευσης των καλύτερων μαθητικών εφημερίδων επεσήμανε τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι καθώς όπως είπε, το διαδίκτυο μπορεί να είναι χρήσιμο άλλα καταργεί την ιδιωτικότητα. Συνέστησε παράλληλα στους μαθητές να καταγγέλουν κάθε απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης.
Πηγή : τρομακτικό


Η περίπτωση της 13χρονης που έπεσε θύμα ενός διεστραμμένου χρήστη διαδικτύου με τον οποίο συνομιλούσε κυριολεκτικά σοκάρει. Η μαθήτρια βασάνιζε το κορμί της με ξυραφάκια και άλλα αντικείμενα ενώ οι γονείς της κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο.

Οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έσωσαν έως τώρα 1070 παιδιά που παρασύρθηκαν από επιτήδειους και έθεσαν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή ενώ σε πολλές χιλιάδες υπολογίζονται τα παιδιά που συχνά πέφτουν θύματα εκβιασμού από τις φωτογραφίες που αναρτούν στο διαδίκτυο όπως μια 16χρονη μαθήτρια που εμφανίσθηκε να συμμετέχει σε ταινία ερωτικού περιεχομένου. 'Αλλες τρεις περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας σύμφωνα με τον κύριο Σφακανάκη αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

'Ενα στα πέντε παιδιά στη χώρα μας ποσοστό 16% έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω συνομιλιών που γίνονται στο διαδίκτυο ενώ οι Έλληνες χρήστες του FB υπολογίζονται σε 5.500 000.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν video που αφορούν την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας ενώ βραβεύτηκαν τρείς από τις 39 μαθητικές εφημερίδες που εκδίδουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Σχόλια