Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά από τα κουνούπια!



Κάθε καλοκαίρι τα κουνούπια βασανίζουν εμάς και τα παιδιά μας. Και δεν είναι μόνο ενοχλητικά, είναι και πολύ βλαβερά, καθώς μεταφέρουν συχνά επικίνδυνες νόσους στις...
οποίες τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να παίρνουμε προληπτικά προστατευτικά μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες!
 
 
Πηγή : Τρομακτικό
Τι μπορεί να μας κάνει ένα κουνούπι
Να μεταφέρει ιούς ή βακτήρια ικανά να δημιουργήσουν πυρετό, εμετούς, διάρροιες, ίλιγγο ή ακόμη και εγκεφαλίτιδα.
Να προκαλέσει ήπιες ή έντονες αλλεργικές αντιδράσεις τοπικά στο σημείο του τσιμπήματος. Μπορεί να παρουσιαστούν κοκκίνισμα, φουσκάλα, οίδημα, φαγούρα.

Στα πιο ευαίσθητα παιδιά μπορεί να πρηστεί η μύτη, τα αφτιά, τα χείλη αλλά και ολόκληρο το σώμα.

Γενικά μέτρα προφύλαξης

Καταρχάς στήνουμε την αντικουνουπική μας «ασπίδα», εμπιστευόμενες μια μάρκα με αποδεδειγμένα αποτελέσματα όσον αφορά την προστασία που μπορεί να μας προσφέρει.

  Γενικά στα νεογνά και στα βρέφη μέχρι 4-6 μηνών επειδή αντεδείκνυται η χρήση φαρμακευτικών αντικουνουπικών, τοποθετούμε πάντα κουνουπιέρα στην κούνια του παιδιού.

·       Τοποθετούμε άοσμες συσκευές απώθησης στο χώρο όλο το 24ωρο αλλά με ανοιχτά παράθυρα ή πόρτες και αντικουνουπικές σίτες στα ανοίγματα του σπιτιού (όπως παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού).
·       Χρησιμοποιούμε ανεμιστήρα δαπέδου ή οροφής γιατί ο αέρας απομακρύνει τα κουνούπια.
·       Εξαφανίζουμε κάθε παρουσία στάσιμου νερού κοντά στο παιδί όπως ποτήρια, μπιμπερόν, πιπίλες, βάζα, ενυδρεία, ποτίστρες ζώων και πουλιών κ.λπ.
·       Προτιμάμε ρούχα που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα (πιο αποτελεσματικά τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα).
·       Προτιμάμε τις λάμπες κίτρινου χρώματος για φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).
·       Ποτίζουμε τις πρωινές ώρες και φροντίζουμε να μη μένει στο έδαφος πολλή υγρασία.
·       Προστατεύουμε τους χώρους όπου κινούνται τα παιδιά ιδιαίτερα τις «κρίσιμες» ώρες, μια που τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από τη δύση του ηλίου μέχρι το χάραμα.  

Αν ακολουθήσουμε αυτά τα μικρά tips, τα κουνούπια δεν θα θέλουν με τίποτα να έρθουν επισκέπτες στο δικό μας σπίτι. Καλύτερα για μας!

Σχόλια