Πώς τα παιδιά χειραγωγούν τους γονείς .Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα!!



Όσοι έχουν μικρά παιδιά, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο χειριστικά είναι και τι είναι διατεθειμένα να πουν και να κάνουν...
προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν, είτε πρόκειται για μια ώρα παραπάνω τηλεόραση, είτε για ένα ακριβό παιχνίδι.

Ας δούμε τα κόλπα των παιδιών, αλλά και γιατί δεν πρέπει να τους επιτρέπετε να φέρονται έτσι:
Γκρίνια και κλάμα: Ο στόχος είναι να σας εκνευρίσουν τόσο πολύ, που στο τέλος αποκαμωμένοι θα δεχτείτε οτιδήποτε σας ζητούν, μόνο και μόνο για να σταματήσουν.
Πηγή : Τρομακτικό
Μούτρα: Ποια μαμά αντέχει να βλέπει τα σουφρωμένα χειλάκια του παιδιού της, που είναι δήθεν «θιγμένο» και αρνείται να μιλήσει ή να γελάσει;

«Είσαι η πιο κακιά μαμά του κόσμου, δε σ’ αγαπώ!»: Το σφίξιμο στο στομάχι που προκαλούν αυτά τα λόγια είναι ικανά να κάμψουν και την πιο σθεναρή αντίσταση.

«Σε παρακαλώ μόνο μια φόρα ακόμα!»: Πώς αυτό το «μία φορά» σε οτιδήποτε μετατρέπεται σε εκατοντάδες φορές μόνο τα παιδιά το ξέρουν!

«Μα όλοι οι άλλοι γονείς το κάνουν!» ή «αφού όλα τα παιδιά έχουν!»: Κι εκεί που ήσασταν απολυτοί, εμφανίζονται μέσα σας οι πρώτες ρωγμές αμφιβολίας και αναρωτιέστε μήπως είστε υπερβολικοί, παράξενοι, αυστηροί, τσιγκούνηδες κλπ.

«Μπαμπά, η μαμά δε με αφήνει να….»: Με απλά λόγια όταν ο ένας γονιός αρνείται, στρέφονται στον άλλον ή στον παππού ή στη γιαγιά ή σε όποιον τέλος πάντων έχει ευήκοα ώτα. Με λίγα λόγια διαιρεί και βασίλευε.

Αν κι εσείς πέφτετε συχνά «θύμα» όλων αυτών των χειριστικών μεθόδων των παιδιών σας, μάλλον πρέπει να αλλάξετε τακτική. Θέστε όρια και τηρήστε τα με συνέπεια, χωρίς να ενδίδετε, εξασφαλίζοντας ότι το μικρό σας δε θα γίνει ένα κακομαθημένο παιδί που θεωρεί ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εκείνο

Σχόλια