Παιδικά χαμόγελα, σκληρή ζωή (Φωτογραφίες)


Πηγή : Theinsider
A-girl-stretches-on-the-f-006
Δήμητρα Δρακάκη.
Μια μικρή Βραζιλιάνα ετοιμάζεται για το μάθημα μπαλέτου της.  Δυο μικρά κορίτσια  βρίσκονται σε καταφύγιο αστέγων στο Λος Άντζελες. Εικόνες όμορφες, σκληρές και αντιφατικές.  Τα παιδιά παντού κλέβουν την παράσταση με τα χαμόγελά τους εν μέσω δυσχερειών.  Η βρετανική εφημερίδα Guardian συγκέντρωσε πορτραίτα παιδιών που απαθανατίστηκαν από τους φωτογραφικούς φακούς σε όλον τον κόσμο.


1

Η Pilar Olivares απαθανατίζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο τη μικρή Βραζιλιάνα να φτιάχνει τα μαλλιά της πριν αποχωρήσει για το μάθημα μπαλέτου. Το μπαλέτο της Σάντα Τερέσα αποτελεί μια μη κυβερνητική οργάνωση που παραδίδει δωρεάν μαθήματα χορού σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από ενδοοικογενειακή βία




2
Ένα κορίτσι της εθνικής φυλής Τοπόσα στο Νότιο Σουδάν καθαρίζει χρυσό στα νερά του Singaita στο Namorinyang


malia
Η μικρή Ναζαρέτ περιποιείται τα μαλλιά της ξαδέρφης της Γιασμίν, καθώς η θεία της καθαρίζει έπιπλα στην αυλή του σπιτιού της μια μέρα πριν τη κατεδάφισή του σε Ισπανική κοινότητα Ρομά σε επαρχία της Μαδρίτης.


kravgi
Ένα μικρό αγόρι  χορεύει ξέφρενα για να γιορτάσει την επιστροφή των ένοπλων κυβερνητικών δυνάμεων (FARDC) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στην πόλη Γκόμα μετά την αποχώρηση του κινήματος M23.


skouter
Μητέρα μεταφέρει χαμογελαστή με σκούτερ στο νηπιαγωγείο τα τρία παιδιά της στο Ruzhou, πόλη της επαρχίας Χενάν στην κεντρική Κίνα.


aftokinitaki
Η Paula Bronstein φωτογραφίζει ένα αγόρι στην πλατεία Sükhbaatar στο Ουλάν Μπατόρ καθώς “οδηγάει”  μηχανοκίνητο αυτοκινητάκι.


paixnidia_syria
Στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας κοντά στην πόλη Αζάζ, παιδιά προσφυγικού καταυλισμού δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια από πεταμένα υλικά.


amazonios
Παιδιά της Βραζιλιάνικης φυλής Yawalapiti βουτάνε με παιχνιδιάρικη διάθεση στον παραπόταμο του Αμαζόνιου Σίνγου.


parko
H Λίντζυ Έρπ και η Ντέζα Μας φωτογραφίζονται καθισμένες στην παιδική χαρά του καταφύγιου αστέγων Κήποι Ελπίδας Οικογενειακό Κέντρο στα περίχωρα του Λος Άντζελες.

Σχόλια