Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες

42e21e1c41694d9a5c05a71cfa15b2abοριζ  

Οι μπαμπάδες είναι διαφορετικοί από τις μαμάδες, δεν αντιδρούν το ίδιο στα καλέσματα των παιδιών. Και μερικές φορές μπορεί σε κάποια πράγματα να είναι καλύτεροι από τις μαμάδες. Παρόλα αυτά ακόμα και οι υπερήρωες μερικές φορές κάνουν λάθη, γι αυτό παρακάτω θα δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους.
Οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν θέλουν να ακούγονται αστείοι όταν μιλάνε με τα μικρά τους, γι αυτό και η φωνή τους είναι πάντα σοβαρή. Όμως, όλα σχεδόν τα παιδιά ανταποκρίνονται καλύτερα σε μια πιο ήπια και γλυκιά φωνή. Όλοι οι άντρες πρέπει να ξεπεράσουν αυτή τη διστακτικότητα και όταν είναι μαζί με τα παιδιά τους να κάνουν αστείες γκριμάτσες και που και που να αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους.
Πηγή : Διακόνημα

Πολλοί θα θυμόμαστε στην παιδική μας ηλικία την πατρική φιγούρα να γυρνάει τα βράδια στο σπίτι με φανερά τα σημάδια της κούρασης όλης της ημέρας. Και συνήθως οι πιο πολλοί μπαμπάδες όταν είναι κουρασμένοι, το μόνο που αναζητάνε είναι να ηρεμήσουν και να μην ασχοληθούν με τίποτα. Όμως αυτή η συμπεριφορά είναι λανθασμένη, γιατί όσο εξαντλητική και εάν ήταν η ημέρα, πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι είστε «ζωντανοί» και μπορείτε να αφιερώσετε λίγη ώρα στο παιδί σας.Γιατί όσο πιο ενεργά συμμετέχει ο μπαμπάς στη ζωή του παιδιού, τόσο πιο καλό του κάνει.
Μπορεί τα μικρά να αναζητάνε περισσότερο τη μαμά τους, αλλά αν αρχίσει ο πατέρας να ασχολείται πιο πολύ μαζί τους, θα διαπιστώσουν ότι μετά από λίγο καιρό, θα θέλουν εκείνον για να τους βάλει στο κρεβάτι.Αντί λοιπόν να είστε όλη την εβδομάδα στον αυτόματο πιλότο, διαλέξτε από την επόμενη φορά να κάνετε κάποιες δραστηριότητες με το μικρό σας. Και με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μαζί με όμορφες αναμνήσεις.
Πηγή: jenny.gr

Σχόλια