Δείτε πως θα προφυλάξετε το παιδί σας από τις γιορτές



Κατά τη διάρκεια των γιορτών καραδοκούν τα παιδικά ατυχήματα. Καινούργια και παλιά...
παιχνίδια θα βρεθούν στα χέρια των παιδιών, στολίδια που γεμίζουν το σπίτι, συσκευασίες με δώρα κ.ά. μπορεί να προκαλέσουν μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς. Τι πρέπει να προσέξετε; Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σας συμβουλεύει!

Τι να προσέξετε!
Πηγή : Τρομακτικό

1) Τα στολίδια των χριστουγεννιάτικων δέντρων αλλά και τα άλλα που στολίζουν το σπίτι, τα οποία  είναι εύθραυστα ή έχουν μυτερές γωνίες τα τοποθετούμε όσο γίνεται σε ψηλότερο σημείο.

2) Τα διάφορα φωτάκια μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία.

3) Τα παιχνίδια πρέπει να είναι ελεγμένα πριν φτάσουν στα χέρια των παιδιώ. Ελέγχουμε ακόμα και τα παλιά τους παιχνίδια που μπορεί να έχουν υποστεί φθορές, να έχουν επικίνδυνες γωνίες ή ετοιμόρροπα κομμάτια.

4) Οι πλαστικές σακούλες των δώρων μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία αν τα παιδιά παίζοντας βάλουν μέσα το κεφάλι τους. Επίσης τα κορδόνια των συσκευασιών μπορούν να προκαλέσουν από απροσεξία στραγγαλισμό.

5) Οι καραμέλες και οι ξηροί καρποί που βρίσκονται σε κομμάτια σε διάφορα γλυκά μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό από ασφυξία ειδικά σε παιδιά κάτω των 4 ετών.

6) Τα τσιγάρα αλλά και οι γόπες τους αν καταποθούν από παιδιά είναι ισχυρά τοξικά για τα νεφρά τους.

7) Οι κουζίνες των σπιτιών υπερλειτουργούν αυτήν την περίοδο. Προσοχή, λοιπόν, στα αναμμένα μάτια, τα χερούλια από τηγάνια και κατσαρόλες που εξέχουν όπως επίσης και στις διάφορες ουσίες που βρίσκονται εδώ κι εκεί όπως ποτά κι απορρυπαντικά.

8) Οι τζαμαρίες καθώς ανοίγουν και κλείνουν είναι αιτία πολλών ατυχημάτων όταν δεν είναι ορατές από τα παιδιά καθώς τρέχουν.

9) Τα κεριά και το αναμένο τζάκι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή για πιθανή φωτιά αλλά και εγκαύματα.

10) Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι

Σχόλια