Τα παχύσαρκα παιδιά εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

SHUTTERSTOCK Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 40% των παχύσαρκων παιδιών είχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.          

SHUTTERSTOCK
Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 40% των παχύσαρκων παιδιών είχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.
Τα παχύσαρκα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν από πολύ μικρή ηλικία τα πρώτα σημάδια κάποιας καρδιακής νόσου Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μελέτης αμερικανών επιστημόνων, η οποία παρουσιάστηκε στις «Επιστημονικές Συνεδρίες» της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ορλάντο της Φλόριντα.
Πηγή : διακόνημα
Ερευνητές από του Οργανισμού Υγείας Geisinger στο Ντάνβιλ της Πενσυλβάνια σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ συνέκριναν τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας (MRI) 20 παχύσαρκων παιδιών και εφήβων με μαγνητικές 20 συνομηλίκων τους που δεν ήταν παχύσαρκοι.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι το 40% των παχύσαρκων παιδιών είχαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βασική αιτία είναι ο παχύτερος καρδιακός μυς που μπορεί να μειώσει την ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα.
Οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν καρδιακή βλάβη, αν και δεν είχαν ακόμη εντοπιστεί συμπτώματα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα παχύσαρκα παιδιά υπέφεραν από άσθμα, υψηλή αρτηριακή πίεση και κατάθλιψη.
Η συγγραφέας της μελέτης Linyuan Jing είπε ότι είναι «ανησυχητικό» ότι τα παιδιά ηλικίας ακόμη και 8 ετών παρουσιάζουν αλλαγές στην καρδιά τους.
Ενώ τόνισε, ότι ελπίζει οι επιπτώσεις αυτές να είναι αναστρέψιμες, αλλά είναι πιθανό, όπως είπε, να υπάρχει μόνιμη βλάβη.
Προειδοποίησε δε, για την εμφάνιση σοβαρών νόσων στην ενήλικη ζωή τους και χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.
Τέλος, προέτρεψε τους γονείς να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό τον κίνδυνο και να βοηθήσουν τα παιδιά να ζουν με πιο υγιεινό τρόπο.
Πηγή:  naftemporiki.gr

Σχόλια