Θέματα για τα οποία οι γονείς πρέπει να ενημερώνουν τους δασκάλους



Υπάρχουν κάποια σημαντικά θέματα, τα οποία οι δάσκαλοι πρέπει να τύχουν ενημέρωσης από τους γονείς ώστε να μπορέσουν να καθοδηγήσουν αλλά και να υποστηρίξουν τους μαθητές τους...

Δείτε πιο κάτω ποια είναι τα τέσσερα βασικά ζητήματα για τα οποία ένας γονιός οφείλει να ενημερώσει τη δασκάλα/ τον δάσκαλο του παιδιού του.

Διαζύγιο. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας βρίσκεστε σε διαδικασία διαζυγίου τότε αυτό πρέπει να το γνωρίζει η δασκάλα/ ο δάσκαλος του παιδιού σας.
Πηγή : Τρομακτικό
Το διαζύγιο είναι συχνά μια κατάσταση την οποία δύσκολα μπορεί να κατανοήσει ένα παιδί. Εκείνο μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του ως αιτία για τον χωρισμό σας και να έχει μια ιδιόρρυθμη συμπεριφορά στον χώρο του σχολείου.
Εάν το παιδί σας παρουσιάσει μια διαφορετική συμπεριφορά από τη συνηθισμένη, τότε η δασκάλα/ ο δάσκαλος πρέπει να γνωρίζει και να είναι σε θέση να το βοηθήσει. Είναι αυτή/ αυτός που θα το βοηθήσει να προσαρμοστεί και να εκφράσει τα συναισθήματά του για τη νέα κατάσταση στη ζωή του.

Θάνατος. Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου και πάλι μπορεί να επηρεάσει έστω και προσωρινά τη διάθεση και τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Οφείλετε να ενημερώσετε τη δασκάλα / τον δάσκαλο του παιδιού σας και για αυτό το ζήτημα. Αυτή/Αυτός με τη σειρά της/του θα πρέπει να λάβει υπόψη πως το παιδί θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να επουλωθεί η πληγή που άφησε πίσω η συγκεκριμένη απώλεια.

Ασθένεια. Εάν κάποιος στο σπίτι πάσχει από μια ασθένεια όπως ο καρκίνος και τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά, τότε η δασκάλα/ ο δάσκαλος πρέπει να το γνωρίζει. Τέτοιου είδους ασθένειες προκαλούν περισσότερη ανησυχία και φόβο στο παιδί μήπως χάσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της δασκάλας/ του δάσκαλου θα έχει μεγάλη επιρροή στη συμπεριφορά του παιδιού.

Κατάθλιψη. Είναι σημαντικό η δασκάλα/ ο δάσκαλος να γνωρίζει εάν ένα μέλος της οικογενείας ή το ίδιο το παιδί πάσχει από κατάθλιψη. Ιδιαίτερα, αν το παιδί πάσχει από κατάθλιψη η δασκάλα/ ο δάσκαλος πρέπει να είναι σε θέση να παρατηρήσει ανησυχητικά συμπτώματα και να ενημερώσει τους γονείς. Συγχρόνως, εάν ένας γονέας πάσχει από κατάθλιψη, τότε το παιδί ενδέχεται να έχει αυξανόμενο άγχος.

InSite Συμβουλή: Το διαζύγιο, ο θάνατος, η ασθένεια αλλά και η κατάθλιψη είναι τέσσερις σημαντικοί τομείς τους οποίους ο κάθε γονιός πρέπει να ενημερώνει τον εκπαιδευτικό. Οι δυο πλευρές πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία πάντα με γνώμονα το καλό του παιδιού.

Πηγή

Σχόλια