Πώς να πλένετε σωστά τα βρεφικά ρούχα για να φεύγουν τα μικρόβια!



Η καθαριότητα και η προστασία από μικρόβια είναι απαραίτητη για το μωρό, ιδιαίτερα μέχρι τους πρώτους έξι μήνες ζωής του. Μεταξύ άλλων, τα βρεφικά ρουχαλάκια και υφάσματα, τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα και...
το στόμα του, πρέπει να πλένονται σωστά. Σημαντικό, είναι, ταυτόχρονα να ξέρετε ποια από αυτά συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτηρίδια, για να προστατεύετε αποτελεσματικά την υγεία του μωρού σας.

Ποια βρεφικά ρούχα συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια
Πηγή : Τρομακτικό

 Σύμφωνα με τα ευρήματα βρετανικής επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύτηκε στη Daily Mail, για τις ανάγκες της οποίας συγκεντρώθηκαν λερωμένα βρεφικά και παιδικά ρούχα και κλινοσκεπάσματα, τα οποία πλύθηκαν στο πλυντήριο, σε θερμοκρασία 40 βαθμών, μικρόβια συνέχισαν να έχουν μετά το πλύσιμο τα εξής ρούχα (το ποσοστό δίπλα στο κάθε ρούχα δείχνει πόσα μικρόβια επιβίωσαν μετά το πλύσιμο):

Φορμάκια μωρού 50%
Μπλουζάκια μωρού 46%
Φόρμες γυμναστικής 44%
Κουβερτούλες μωρού 33%
Σχολικές φόρμες 29%
Σαλιάρες 17%
Μαξιλαροθήκες 11%
Παιδικά παντελόνια 3.2%

Οι επιστήμονες, λοιπόν, κατέληξαν αφενός ότι τα βρεφικά εσώρουχα (φορμάκια και μπλουζάκια) συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια και αφετέρου ότι δεν σκοτώνονται επαρκώς όταν τα ρούχα πλένονται σε θερμοκρασία μικρότερη των 40 βαθμών.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν οι επιστήμονες, το 25% των ρούχων που πλένονται σε χαμηλή θερμοκρασία εξακολουθούν να φέρουν ίχνη από βακτήρια και ακαθαρσίες, ενώ εξουδετερώνονται μόνο εάν η θερμοκρασία πλύσης ξεπεράσει τους 60 βαθμούς.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί και το εύρημα ότι τα τα λιγότερα μικρόβια συγκεντρώνονται στις μαξιλαροθήκες και στα παντελόνια.

Πώς να απολυμαίνετε σωστά τα βρεφικά ρούχα

Στην αγορά θα βρείτε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται σε βρεφικές ηλικίες. Εφόσον χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο απορρυπαντικό θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένο.

Το απορρυπαντικό για τα παιδικά ρούχα πρέπει να έχει σαν βάση το σαπούνι, ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λευκαντικά.

Πλένετε χωριστά τα δικά σας ρούχα από τα ρούχα του μωρού. Eίναι πολύ σημαντικό για το δέρμα του μωρού, και το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσετε να το κάνετε μέχρι και την ηλικία των 7 ετών.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή δόση απορρυπαντικού, σύμφωνα με τον πίνακα δοσολογίας που συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος του απορρυπαντικού.

Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο μαλακτικό που βάζετε και στα δικά σας ρούχα, γιατί μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε μωρά. Υπάρχουν πάντως και μαλακτικά ειδικά για τα μωρά.

Να σιδερώνετε τα ρούχα του μωρού για να αποστειρωθούν με την δύναμη του ατμού. Όσο χρονοβόρα και αν σας φαίνεται αυτή η διαδικασία, είναι απαραίτητη για να εξαφανιστούν τα μικρόβια

Σχόλια

  1. Έχω πάθει σοκ με αυτά που διαβάζω. Δεν μπορώ να πιστέψω πως μετά από το πλύσιμο μπορούν να επιβιώσουν τόσα μικρόβια. Συνήθως πετσέτες εσώρουχα τα πλένω στους 60 βαθμούς οπότε είμαι οκ!!! Τα υπόλοιπα ρούχα όμως τα πλένω σε λιγότερους βαθμούς και ελπίζω να μην ισχύει το ίδιο. Ωστόσο πιστεύω πως πέρα από το πλύσιμο και το απορρυπαντικό σημαντικό ρόλο πρέπει να παίζει και το ίδιο το ρούχο και η ποιότητα του. Προσωπικά επιλέγω παιδικά αλλά και γυναικεια ρουχα από εδώ https://www.notos.gr/gynaika/rouha/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου