Εννιά ιατρικά κόλπα για τη... Δρ. Μαμά!



Καμιά μαμά δεν θέλει να βλέπει άρρωστο το παιδί της και κάνει τα πάντα προκειμένου να γίνει γρήγορα και καλά...

Κι ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για την αντιμετώπιση των αναπόφευκτων χτυπημάτων και τους μώλωπες ευτυχώς για τις ιώσεις υπάρχουν μερικά κόλπα που λειτουργούν καλά. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας ιατρικά tricks για μαμάδες.
Καταγράψτε τις δόσεις τους

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξαναχάσετε ποτέ δόση κάποιου σιροπιού ή φαρμάκου και ούτε θα αναρωτιέστε «Μα πώς το έπαθα αυτό;» Καταγράψτε ένα διάγραμμα στο μπουκαλάκι ή σε ένα χαρτί για να ξέρετε τι ώρες δίνετε στο παιδί το φάρμακό του.
Πόνοι οδοντοφυΐας
Πηγή : τρομακτικό
Πρόκειται για ένα παλιό κόλπο, αλλά λειτουργεί! Τοποθετήστε ένα κουτάλι στην κατάψυξη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια δώστε το στο μωρό σας να το πιπιλίσει. Ο συνδυασμός του κρύου και της πίεσης μειώνει το πρήξιμο χαρίζοντας στο παιδί σας κάποια ανακούφιση του πόνου από τα δοντάκια που μεγαλώνουν.
Ανακουφίστε τον πόνο στο αυτάκι

Εάν πονάει το αυτάκι του παιδιού σας δοκιμάστε αυτό το τέχνασμα. Γεμίστε ένα καθαρό καλτσάκι με ορυκτό αλάτι και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Ζεστάνετε το "πακέτο" σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και τοποθετήστε το στο αυτί του παιδιού σας. Τα ορυκτά και η θερμότητα θα μειώσουν τον πόνο.
Πονόλαιμος

Το φυτό marshmallow έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια σε μορφή τσαγιού για τη θεραπεία κρυολογημάτων και πονόλαιμου. Και παρά το ότι μικρή σχέση έχουν τα «φουσκωτά» marshmallows του εμπορίου με το εκχύλισμα του εν λόγω φυτού, εν τούτοις μελέτες υποστηρίζουν ότι βοηθούν στο να «μαλακώσει» ο λαιμό, πιθανότατα λόγω της ζελατίνης.
Γάλα για το τσίμπημα

Αντί να βάλετε μια αλοιφή στο τσίμπημα δοκιμάστε να ταμπονάρετε την περιοχή με λίγο γάλα. Μειώνει το πρήξιμο και την φαγούρα.
Έγκαυμα

Την επόμενη φορά το μικρό σας καεί από το τσάι ανακουφίστε το με αυτό τον συνδυασμό. Αναμείξτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδα και ξύδι και τρίψτε το μείγμα πάνω από τα εγκαύματα του παιδιού σας. Ανακουφίζει τον πόνο και αποτρέπει τις φουσκάλες.
Διώξτε τον πονοκέφαλο

Απλά με λίγο μασάζ στο σημείο με τον αντίχειρα και το δείκτη μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.
Εύκολη λύση για το σιρόπι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρει το παιδί σας το σιρόπι του, αλλά αυτός είναι ο αγαπημένο μας. Βουτήξτε ένα μικρό γλειφιτζούρι στο σιρόπι και αφήστε το παιδί να το γλείψει κάθε φορά που το βουτάτε. Όταν το φάρμακο έχει φύγει, μπορεί να συνεχίσει με το γλειφιτζούρι!
Ηλιακό έγκαυμα

Κόψτε ένα φρέσκο φύλλο aloe vera και αφαιρέστε τη γέλη. Εφαρμόστε το τζελ στα ηλιακά εγκαύματα και στις φουσκάλες, αφήστε το να στεγνώσει και να απορροφηθεί από το δέρμα.

Σχόλια