Η γρίπη στα παιδιά: Τι να προσέχετε



Τί είναι η γρίπη; Η γρίπη είναι μια σοβαρή νόσος, που προκαλείται από έναν ιό. Εάν το παιδί σας έχει γρίπη μπορεί να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία. Τα συχνότερα συμπτώματα είναι πυρετός, βήχας, έντονα ρίγη, σωματικός πόνος και υπερβολική αδυναμία.
Πώς κολλάει η γρίπη; Το παιδί σας μπορεί να κολλήσει γρίπη από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή ακόμη απλώς μιλούν γύρω του. Είναι πολύ μεταδοτική.
Η γρίπη είναι σοβαρή; Ναι. Δυστυχώς, κάθε χρόνο, μωρά, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες πεθαίνουν από τη γρίπη. Η γρίπη είναι επικίνδυνη για τα παιδιά αλλά και γενικότερα για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο νοσηλείας σε νοσοκομείο, λόγω των επιπλοκών της γρίπης. Η γρίπη δεν είναι μόνο σοβαρή για το παιδί σας, αλλά μπορεί να είναι σοβαρή και για τους άλλους γύρω του, όπως τα μωρά και τους παππούδες στην οικογένεια, εάν το παιδί σας τους μεταδώσει τον ιό.
πηγή : Τρομακτικό
Κινδυνεύει το παιδί μου από τη γρίπη; Ναι. Όλοι μπορούν να αρρωστήσουν σοβαρά από γρίπη, ακόμη και τα υγιή παιδιά.
Πώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου από τη γρίπη; Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψετε το παιδί σας από τη γρίπη. Όλοι οι άνθρωποι από την ηλικία των 6 μηνών και πάνω, που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, πρέπει να εμβολιάζονται κατά της γρίπης κάθε χρόνο. Για να βεβαιωθείτε αν το παιδί σας ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας. Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο τους ανθρώπους που εμβολιάζονται, αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους.
Τα οφέλη του εμβολίου της γρίπης • Σώζει ζωές
• Προστατεύει από τα συμπτώματα της γρίπης
• Προστατεύει από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης
• Βοηθάει στην προστασία άλλων ατόμων που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον
Οι κίνδυνοι του εμβολίου της γρίπης • Οι περισσότερες αντιδράσεις είναι ήπιες και συνήθως διαρκούν για λίγες μόνο μέρες. Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να προκαλέσει πόνο, κοκκινίλα ή πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, καθώς επίσης χαμηλό πυρετό και αδιαθεσία
• Πιο σοβαρές αντιδράσεις, όπως οι αλλεργικές αντιδράσεις, είναι πιο σπάνιες

Σχόλια