5 τρόποι για να κοιμήσουμε το παιδί




Την ώρα που εμείς θέλουμε να χαλαρώσουμε, μετά από μια δύσκολη μέρα στην δουλειά ή/και στο σπίτι, το παιδί θέλει να παίξει, να χορέψει, να φάει, να ξεκλέψει με λίγα λόγια λίγο ακόμη χρόνο ξύπνιο. Ο ύπνος του παιδιού…
είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους γονείς περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Ας το αντιμετωπίσουμε.

Ζωγραφική με το φακό

Κλείνουμε τα φώτα και αρχίζουμε να «γράφουμε» ιστορίες και σχήματα με το φακό στο ταβάνι. Φανταζόμαστε πως το φως προέρχεται από αστέρια και πλανήτες, αφηγούμαστε μια ιστορία για το διάστημα και το φεγγάρι και σιγά σιγά αφήνουμε το παιδί να αποκοιμηθεί.
Πηγή τρομακτικό

Βάζουμε απαλή μουσική

Οι lounge συλλογές που χρησιμοποιούσαμε για την προσωπική μας χαλάρωση την εποχή «προ παιδιού» τώρα θα αποκτήσουν νέο νόημα και χρήση. Αφήνουμε τη μουσική να παίζει και αρχίζουμε μαζί με το παιδί να φανταζόμαστε τη θάλασσα και τα κύματα, τους ήχους των πουλιών και ό,τι άλλο αφηγείται το cd που ακούμε.

Φως και κίνηση

Το ενυδρείο, μια γυάλα με χρυσόψαρα ή κάποια λάμπα με χρώμα και φως (όπως η λάμπα λάβας) νανουρίζουν τα παιδιά καθώς τα κοιτούν μαγνητισμένα.

Τα παραμύθια της μαμάς

Διαβάζοντας στο παιδί από μικρή ηλικία φτιάχνουμε έναν αυριανό αναγνώστη. Επιλέγουμε κάποιο βιβλίο και διαβάζουμε κάθε βράδυ δυο τρεις ιστορίες ώστε το παιδί να τις μάθει και να αρχίσει να θυμάται τι συμβαίνει παρακάτω. Για μεγαλύτερο σασπένς μπορούμε να σπάμε την αφήγηση στα κρίσιμα σημεία, αφήνοντας το τέλος για την επομένη.

Μια βόλτα με το καρότσι (το καλοκαίρι) ή με το αυτοκίνητο

Τα περισσότερα παιδιά δεν αντέχουν να μείνουν ξύπνια περισσότερο από 20 λεπτά όταν τα μεταφέρεις. Σκεφτόμαστε μια ασφαλή διαδρομή χωρίς πολλή κίνηση και αυτοκίνητα, δεκάλεπτης διάρκειας (συν την επιστροφή) και την ακολουθούμε όταν τα πράγματα ζορίζουν!

babyspace.gr

Σχόλια