πασχαλινο καλαθακι με νημα!

 


Ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας πασχαλινά καλαθάκια για τα αβγουλάκια και τις λιχουδιές του Πάσχα, σας έχουμε δείξει και στο παρελθόν. Επειδή όμως η ιδέα που βρήκαμε στο centrestreetstyle.com μας άρεσε πολύ, θελήσαμε να τη μοιραστούμε μαζί σας, δείχνοντάς σας έτσι έναν ακόμη τρόπο κατασκευής ενός πασχαλινού καλαθιού!
Η διαδικασία που θα δείτε μας θυμίζει πολύ τα παλαιότερα post μας Πρωτότυπη διακόσμηση πάρτυ και   Καπελάκια για πάρτυ με νήμα, αλλά αυτή τη φορά  δεν θα χρησιμοποιήσουμε κόλλα κολλαρίσματος ή αλευρόκολλα για να σταθεροποιήσουμε το νήμα αλλά …. ζαχαρόνερο!
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για το πασχαλινο καλαθακι με νημα!

Πως φτιαχνεται ενα πασχαλινο καλαθακι με νημα!

  • Φουσκώστε ένα μπαλόνι και τυλίξτε προσεκτικά γύρω του  νήμα μέχρι να το καλύψετε ολόκληρο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάστε ένα διάλυμα με 1 μέρος ζεστό νερό και 2 ζάχαρη (προσθέστε αν θέλετε και γκλίτερ για να δώσετε λάμψη στο καλαθάκι) και βουτήξτε το μπαλόνι μέχρι να βραχεί το νήμα.
  • Κρεμάστε το μπαλόνι και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα ξαναβουτήξτε το στο ζαχαρόνερο και κρεμάστε το και πάλι για να στεγνώσει.
  • πασχαλινο καλαθακι με νημα 2
  • Πηγή γενέθλιαΌταν δείτε πως το μόνο σημείο που έχει λίγη υγρασία είναι η βάση του μπαλονιού, ξεκρεμάστε το και ακουμπήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια. Σκάστε το μπαλόνι (μη φοβάστε, η κατασκευή σας δεν θα διαλυθεί) και πιέστε  στην επιφάνεια έτσι ώστε η βάση να γίνει επίπεδη. Με αυτό τον τρόπο το καλάθι θα μπορεί να “κάθεται” σωστά. Έπειτα αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.
  • Κόψτε το νήμα με τον τρόπο που βλέπετε στις φωτογραφίες.
  • Διακοσμήστε το καλάθι σας με κορδέλες ή με ό, τι διακοσμητικά επιθυμείτε εσείς!
πασχαλινο καλαθακι με νημα 1Καλό Πάσχα!

Σχόλια