Πασχαλινός διακοσμητικός λαγός

Πασχαλινός διακοσμητικός λαγός
Υλικά:πασχαλινά λαγουδάκια

κάλτσα λευκή ή σε παστέλ χρώματα
μια πλατιά πέτρα
βαμβάκι ή καλύτερα πριονίδι για κατοικίδια
ματάκια
σύρμα πίπας
κορδέλα
ένα κομμάτι φύλλο τσόχας
κόλλα
Κατασκευή:
Βάζουμε μέσα στην κάλτσα την πέτρα ώστε να δίνει κάποιο βάρος και να κάνει την κατασκευή μας πιο σταθερή. Γεμίζουμε την κάλτσαμέδχρι την μέση, με βαμβάκι ή πριονίδι (το πριονίδι δίνει λαγόςκαλύτερο αποτέλεσμα). Εκείδένουμε χαλαρά με το κορδελάκι ώστε να διαχωρίσουμε το σώμα από το κεφάλι.. Συνεχίζουμε το γέμισμα ώστε να σχηματιστεί μια μεγαλούτσικη μπάλα για κεφάλι. Το περίσεμα της κάλτσας (δηλ. το λάστιχό της ) το γυρνάμε προς τα μέσα και κολλάμε. ώστε να κλείσει από επάνω το κεφάλι. Στο κεφάλι κολλάμε ματάκια, μυτούλα (μπορεί να είναι φουντίτσα ή ένα μικρό κομματάκι από σύρμα πίπας σχηματισμένο σε μπαλάκι). Μουστάκια μπορούμε να βάλουμε είτε ξεφτισμένο σκοινί, είτε τρίχες σκούπας.
 
 
 
 
 
 
 
πηγή πασχαλινές  κατασκευέςΣτο φύλλολαγός πασχαλινός τσόχας κόβουμε 4 κομματάκια ίδια σε σχήμα αυτιών λαγού. Ανά δυο θα τα ζευγαρώσουμε κολλόντας τα. Στο εσωτερικό τους όμως πριν τα κολλήσουμε, θα βάλουμε σύρμα πίπας σε σχήμα U ώστε τα αυτάκια να παραμένουν σταθερά όρθια και να μπορούμε να τους δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε. Το σύρμα πίπας φροντίζουμε ν απερισεύει και να βγαίνουν οι άκρες του έξω από τα αυτάκια . Αυτές τις άκρες του σύρματος θα τις μπήξουμε στο σημείο που κάναμε την ένωση στο κεφάλι του λαγού. Στολ'ίστε το λαγό με πολύχρωμα λουλουδάκια ή ότι άλλο θέλετε!
Καλό Πάσχα!!!!!




Αυγοθήκες

θα χρειαστείτε ένα κυπελλάκι πλαστικό του καφέ, χρωματιστά χαρτιά, κόλλα, ψαλίδι

Χρησιμοποιείστε το πατρόν προσαρμόζοντάς το ώστε να εκτυπώνεται ακριβώς σε μια σελίδα Α4 και με βάση αυτό κόψτε χρωματιστά χαρτιά ώστε να τα κολλήσετε πάνω στο κυπελάκι.

Λαγός πιάτο

Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό πιάτο, μιας χρήσης, λευκό, χαρτόνια κανσόν, γκοφρέ χαρτί, ψαλίδι, κόλλα

Σχεδιάστε με μαύρο μαρκαδόρο όπως βλέπετε στην εικόνα και κολλήστε τα χαρτόνια που κόψατε.

Πασχαλινό πρόβατο

θα χρειαστείτε: βαμβάκι ή υαλοβάμβακα, φελλό, ματάκια, κορδελάκι, κόλλα, ψαλίδι, χαρτόνι κανσόν καφέ

Κόψτε ένα μακρόστενο κομμάτι κανσόν στο μέγεθος περίπου ενός πακέτου τσιγάρου. σχηματίστε μια μεγάλη αφράτη μπάλα με τον υαλοβάμβακα και κολλήστε την επάνω σ' αυτό το χαρτόνι. Στον φελλό κολλήστε τα ματάκια και με μαρκαδόρο ζωγραφίστε την μούρη του. Βάλτε κόλλα στο επάνω μέρος του φελλού και στο πλάι και κολλήστε το στον υαλοβάμβακα. Κόψτε στο κανσόν αυτάκια και κολλήστε τα δίπλα στο κεφάλι. Βάλτε και ένα κορδελάκι στον λαιμό του.

Πασχαλινοί λαγοί

Θα χρειαστείτε: Ένα μικρό μπουκάλι από αναψυκτικό, υαλοβάμβακα ή βαμβάκι, σύρμα πίπας, χαρτόνι κανσόν, μαύρο μαρκαδόρο για cd, φιογκάκι, κόλλα, ψαλίδι

Κόβετε το μπουκάλι στο επάνω μέρος. Μη πετάξετε αυτό το κομμάτι θα χρειαστεί στην επόμενη κατασκευή. Γεμίστε το μπουκάλι με υαλοβάμβακα και σχεδιάστε μάτια όπως βλέπετε στην εικόνα.. κολλήστε μουστάκια και μύτη από σύρμα πίπας. Φτιάξτε αυτιά από χαρτόνι ή ακόμη καλύτερα από τσόχα και κολλήστε τα. Βάλτε κι ένα φιογκάκι.

Λουλούδι από μπουκάλι

Το κομμάτι που κόψατε προηγουμένως από το μπουκάλι, χωρίστε το στα 4ή στα 5 όπως βλέπετε στην εικόνα. Στρογγυλέψτε λίγο με το ψαλίδι τις άκρες και γυρίστε τες προς την αντίθετη μεριά από αυτήν στην οποία είναι καμπυλωμένες. Ξεβιδώστε το καπάκι και ξαναβιδώστε το σφηνώνοντας ένα πράσινο σύρμα πίπας. Μπορείτε να κόψετε επίσης και να κολλήσετε φύλλα στο σύρμα. Το λουλούδι μπορείτε να το βάψετε με ανεξίτηλους μαρκαδόρους ή με τέμπερες.

Λαγός από μπουκάλι

Θα χρειαστείτε: μπουκάλι αναψυκτικού, χρωματιστά χαρτιά, σύρμα πίπας, κόλλα, ψαλίδι, πλαστικό χρώμα.

για την κατασκευή δείτε την εικόνα στο πλάι.

Σχόλια