Δραστηριότητες, που μπορεί να κάνει το παιδί στο σπίτι

Beu-indoors-gamesΤις βροχερές μέρες, πολλοί από εμάς έχουμε τη συνήθεια της τηλεόρασης. Μαζί με εμάς, όμως, παρασύρουμε και τα παιδιά μας. Τι άλλο να κάνουμε;
Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προτείνει τις δραστηριότητες για τα παιδιά σε κλειστούς χώρους και να τους κρατήσετε απασχολημένους. Εδώ είναι μερικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι και να έχουν το στοιχείο της  διασκέδασης και της ανταμοιβής.


Πηγή :Beu.com,
Παιχνίδια από μαλακό υλικό

Μαλακές μπάλες αφρού, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να παίξουν σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ με ένα καλάθι πλυντηρίων. Παίξτε ποδόσφαιρο στον καναπέ, και εκεί να είναι το τέρμα. Κάνετε μπόουλινγκ με άδεια μπουκάλια νερού που χρησιμοποιείται ως κορίνες.
Φρούριο και σκηνές
Είτε ζείτε σε δικό σας σπίτι ή σε διαμερίσμα, αυτό είναι πάντα διασκεδαστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πραγματικές σκηνές. Μπορείτε να τους βάλετε, να χτίσουν ένα οχυρό χρησιμοποιώντας σεντόνια και κουτιά από χαρτόνι ή δοχεία αποθήκευσης. Αυτές οι δραστηριότητες για τα παιδιά συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό, στην τόνωση της φαντασία τους.
Κυνήγι θησαυρού
Κρύψτε λιχουδιές για θησαυρούς γύρω από το σπίτι και στείλτε τα παιδιά σε μια αποστολή. Οι δραστηριότητες για τα παιδιά θα πρέπει να επιβραβεύουν και ενθαρρύνουν τη φαντασία τους, ώστε να μπορούν να ντύνονται, για παράδειγμα, σαν πειρατές. Βοηθήστε τα παιδιά να κάνουν τις δικές τους φορεσιές ή να τους βοηθήσετε να κάνουν κάποια κοστούμια πειρατών. Μπορείτε ακόμη και να είστε ο κριτής της καλύτερης φορεσιάς και να δώσετε, στο νικητή ένα βραβείο.
Φυσικά Εμπόδια
Σχεδιάστε με τις καρέκλες, τα κουτιά, και τα παιχνίδια, ένα στίβο με εμπόδια. Αυτά τα είδη των δραστηριοτήτων προωθούν τη σωματική δραστηριότητα και την αναπτύσσουν. Κάντε ένα βήμα παραπάνω με μια κούρσα μετ 'εμποδίων.
Παιχνίδια Ρόλων
Το παιχνίδι ρόλων είναι κάτι πολύ περισσότερο από διασκέδαση. Είναι πολύ ευεργετικό για τη μάθηση και την ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι δραστηριότητες με παιχνίδια ρόλων, τα βοηθούν να σκέφτονται αφηρημένα, να κατανοήσουν τις προοπτικές του άλλου, και να βοηθήσουν στην οικοδόμηση των κοινωνικών δεξιοτήτων και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση ηγετικών ικανοτήτων, θα τους επιτρέπει στην επίλυση προβλημάτων, και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στο εαυτό τους. Αυτές οι δραστηριότητες για τα παιδιά συμβάλλουν στη βελτίωση της ευφυΐας επειδή ασκούν τη συγκίνησή τους, τις γλωσσικές δεξιότητες, τη γνώση, και τις αισθητηριακές κινητικές δεξιότητες.
Τελικά, υπάρχουν λύσεις, όταν είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι λόγω καιρικών συνθηκών. Θέλει λίγο φαντασία και δώστε στον μικρό σας άγγελο την ώθηση για να αναπτύξει το μεγάλο του δυναμικό.

Σχόλια