Ένα ταξίδι στην ιστορία ενός θαύματος !!

 

 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου τα παιδιά των Κατηχητικών της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής ξεκίνησαν τον κύκλο των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών τους εξορμήσεων. Κάθε φορά που εορτάζουμε ένα γεγονός της ιστορίας της Πατρίδας μας προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε τόπους που συνδέονται με την ιστορία του τόπου μας .Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την Παναγία την Σκριπού στον Ορχομενό.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδρομή μας.

Ξεκινήσαμε το πρωί από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και επισκεφθήκαμε τον θαυμάσιο Ναό.Ο υπέροχος ιερέας του προσκυνήματος μας εξήγησε με αγάπη και απλότητα την ιστορία του Ναού και στην συνέχεια μας διηγήθηκε το μέγα θαύμα της Παναγίας τον Σεπτέμβριο του 1943 όταν απέτρεψε την καταστροφή του Ορχομενού από τους Γερμανούς. Είδαμε την εικόνα  της "Όμορφης Παναγίας" όπως λέγεται, προσκυνήσαμε ,μάθαμε και ζήσαμε πάλι την Ελληνική  ιστορία μας που είναι γεμάτη θαύματα.

Παίρνοντας την ευχή του παπούλη πήγαμε στις πηγές του Ορχομενού ,σε θαυμάσιο τοπίο και τα παιδιά έπαιξαν με την καρδιά τους στην παιδική χαρά. Κάναμε μία καλή αρχή με την χάρη του Θεού. Όσοι μπορείτε να το πραγματοποιήσετε,  σας το προτείνουμε με αγάπη. Και στην επόμενη !!Να μας έχει ο Θεός γερούς .





 







 

Σχόλια