Ζήσαμε την ιστορία!!!!

Λοιπόν η γιορτή μας για την 28η Οκτωβρίου είναι γεγονός .Για μας κάθε γιορτή είναι μία ευκαιρία όχι να μαθαίνουμε αλλά να ζούμε την ιστορία!!Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το απόγευμα τα παιδιά των Κατηχητικών μας παρουσίασαν μία πανέμορφη γιορτή για το έπος του σαράντα και τον αγώνα των Ελλήνων κατά την Γερμανική κατοχή.Η διαδρομή :Από το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν ,μέχρι το Ελ-Αλαμέϊν και το Ρίμινι.Μικρά δρώμενα ,σκετσάκια του αγώνα ,τραγούδια και ποιήματα.Και γέλιο και δάκρυ μαζί,όπως ήταν ο αγώνας των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών και των Γερμανών.
Και πλάι σε αυτά οπτικό υλικό,σπάνια ντοκουμέντα του αγώνα,ανακοινωθέντα, συγκινητικές φωτογραφίες.Ένας κόσμος μεγαλειώδης με τη βοήθεια των παιδιών ζωντάνεψε μπροστά μας.
Την 28η Οκτωβρίου 1940 ο μεγάλος ποιητής μας  γράφει ο κ.Κωνσταντίνος Χολέβας,Κωστής Παλαμάς πρότεινε να μεθύσουν όλοι οι Έλληνες από το αθάνατο κρασί του 1821. Η πίστη στον Θεό και στην Παναγία, η συνείδηση της ιστορικής συνέχειας, η αίσθηση του χρέους απέναντι στην πατρίδα, στους προγόνους και στους επιγόνους, αυτά ήσαν πρωτίστως τα ιδανικά που ενέπνευσαν την εποποιία των βορειοηπειρωτικών βουνών. Για να μπορέσουμε σήμερα να επιβιώσουμε ως έθνος και ως αξιοπρεπείς Έλληνες είναι απαραίτητο να αναβαπτισθούμε στις σταθερές αρχές και αξίες της Ορθοδοξίας και της Ελληνικής Ιστορίας. Για να συνεχίσουμε τα ΟΧΙ του Ελληνισμού.
Με αυτές τις σκέψεις φτιάξαμε  τη γιορτή μας.
Πριν από την παρουσίασή της, πολλοί άνθρωποι  συμμετείχαν στη διοργάνωση της γιορτής.Και πριν από όλους τα παιδιά που άρχισαν να δουλεύουν ακόμα όταν ξεκίνησε το Κατηχητικό με τις πρόβες.
Ευχαριστούμε όμως ακόμη
Την κ.Στέλλα Δάλλα για τη συγγραφή και τη συλλογή των κειμένων που ετοίμασε με πολύ κόπο ,μεράκι και καρδιά.
Τον κ.Αθω Δάλλα, για το υλικό των επιμελημένων  εικόνων και των φροντισμένων ταινιών .Ευχαριστούμε πολύ την Ξένη Νικολοπούλου για την βοήθεια της στις πρόβες . Όλες τις κυρίες για την ετοιμασία των γλυκών και βέβαια τους γονείς που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία. Τα παιδιά τα ευχαριστούμε πολύ.Από το ερχόμενο  Σάββατο  αρχίζουμε πρόβες για τη γιορτή των Χριστουγέννων!!
Και του χρόνου.Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!!
Δείτε φωτογραφίες από τη γιορτή μας